2018. november 27., kedd

Kalahári tüskés uborka, kiwano - Cucumis metuliferus - Egynyári, egzotikus gyümölcs. 10 db mag! - Jelenlegi ára: 51 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni.
Cucumis metuliferus – kiwano, tüskés uborka, kalahári uborka
10 db mag!
Hazánkban alig ismert gyümölcs a kiwano, azaz a tüskés uborka, vagy kalahári uborka. Az utóbbi elnevezése árulkodik eredeti élőhelyéről. A Kalahári bushmanok szívesen eszik a lédús, kissé a citromra, kissé a banánra, kissé az uborkára emlékeztető ízű, illatú, látványos színű és formájú tüskés gyümölcseit.  A gyümölcs húsa zöldes színű, kocsonyás állagú, lédús. Benne számtalan uborkamagra emlékeztető aprócska mag található. Íze frissítő hatású. Vitamintartalma magas, a szakirodalom szerint elősegíti a szív és érrendszer megfelelő működését, valamint jó hatással van a szénhidrát anyagcserére is.
Az uborkafélék családjába tartozik, és a termesztése is az uborkáéhoz hasonló. Két éve próbálkoztam vele először. Virágcserépbe vetettem, majd a májusi fagyok után ültettem végleges helyére. Eleinte csak a hajtásai nőttek több méteresre, azt hittem, már nem is virágzik. A mi uborkánknál jóval később kezdte hozni a virágait, majd nyár végén tömegesen jelentek meg a kéttenyérnyi (10-15 cm hosszú) termései. Ősz elején, közepén szüreteltem. Mi csak egyszerűen kikanalaztuk a gyümölcshúst az érett termésekből, a kisfiam nagyon szerette, de állítólag salátákban, joghurtba belekeverve is felhasználható, továbbá koktélok, turmixok alapanyagaként, esetleg gyümölcssalátákban.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 51 Ft
Az aukció vége: 2018-12-17 15:46 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése