2019. április 26., péntek

Kubai királypálma - Roystonea regia - Az egyik legszebb pálmafaj, elegáns szobanövény. 7 db mag! - Jelenlegi ára: 550 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Roystonea regia – királypálma, kubai királypálma
7 db mag!
A királypálma sokak szerint a világ legszebb pálmája. A Karib-térségben őshonos, Floridától a Yucatán-félszigetig természetes állományban is előforduló elegáns megjelenésű pálmafaj. Karcsú, csaknem sima törzse a trópusokon 20-25 méter magasságúra is megnőhet. Levelei 2-3 méter hosszúak, ívesen széthajlók. A levélnyelek alkotta, feltűnően hosszú, élénkzöld áltörzse mintegy 2 méteres. Szép megjelenése miatt dísznövényként előszeretettel ültetik.
Fagyérzékenysége miatt Magyarországon cserepes dísznövényként tarthatjuk. Kedveli a tápanyagban gazdag, nedves talajokat. Fény- és páraigényes növény.
Egész évben vethető. A magokat egy-két napig szobahőmérsékletű vízben áztassuk, majd vessük el jó minőségű földbe 1-1, 5 cm mélyre. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25-27 fok körül van. Csírázási ideje 5-12 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 550 Ft
Az aukció vége: 2019-05-17 08:59 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése